Често поставувани прашања

Видови на кредити и услови за аплицирање

Клиентите на Оне Финанце ДООЕЛ Скопје можат да бидат само физички лица и да аплицираат за потрошувачки брзи кредити во износ од 15,000 МКД до 60,000 МКД со рок на отплата од 1 месец до 12 месеци.

Со цел успешно аплицирање за брз потрошувачки кредит во ФД Оне Финанце апликантите треба да ги исполнуваат следните услови:
 • Да имате наполнети 18 години
 • Да поседувате Македонско државјанство
 • Да имате Валидна лична карта или пасош
 • Да обезбедите ЕЗБО (Единствен здравствен број) или извод од банка за три последни месечни примања
 • Да имате редовни месечни приходи засновани на официјално вработување
 • Да обезбедите личен валиден мобилен телефонски број
 • Да обезбедите лична валидна е-маил адреса до којашто имате уреден пристап
 • Да обезбедите втор телефонски контакт број од поврзана страна
 • Да обезбедите согласност за обработка на лични податоци
 • Да обезбедите согласност за проверка на кредитна историја во МКБ (Македонско Кредитно Биро)
 • Да обезбедите лична трансакциска сметка

Сите трошоци поврзани со користење на потрошувачки кредит од Оне Финанце можете да ги погледнете во Тарифникот на Оне Финанце дефиниран во секцијата Услови во Мени.

Процес на аплицирање

Чекор 1:
 • Одберете износ и рок на кредит
 • Внесете име и презиме , ЕМБГ и личен телефонски број
 • Внесете емаил адреса и лозинка за најава на клиентски профил
Чекор 2:
 • Внесете адреса од лична карта и адреса на моментален престој
 • Внесете износ на месечни приходи и ЕЗБО (доколку не го знаете единствениот здраствен број имате опција да прикачите извод од од банка за три последни месечни примања)
Чекор 3:
 • Внесете лична трансакциска сметка
 • Прикачете слики од лична карта или пасош
Чекор 4:
 • Потпишете го Договорот за кредит со внесување на кодот добиен по СМС на Вашиот мобилен телефон

Барањата за кредит се разгледуваат во рок од 15 минути.

Исплатата на средства ја вршиме секој час, најдоцна до 17:00 часот, од понеделник до петок, доколку Вашата лична трансакциска сметка е во една од следните банки:
 • Комерцијална Банка АД Скопје
 • Стопанска Банка АД Скопје
 • Уни Банка АД Скопје
 • Халк Банка АД Скопје
 • Силк Роуд Банка АД Скопје
*Доколку Вашата сметка не е регистрирана во една од банките наведени погоре, исплата се врши до 14 часот во тековниот ден.

По отплата на тековниот кредит можете да аплицирате за следен.

Да, доколку редовно го отплаќате Вашиот долг во другите финансиски институции.

Не, ние нудиме опција за користење само на еден кредит во одреден временски период. По уредна отплата на тековниот кредит, можете да поднесете барање за нов кредит.

По истекот на 30 дена од последното одбиено барање за кредит.

Не, Оне Финанце не бара жиранти, залог и гаранција како услов за одобрување на кредит.

Договор за кредит

Договорот за кредит се потпишува електронски. Ние Ви нудиме опција за разгледување и прифаќање на Договорот за кредит на Вашиот клиентски профил. Доколку го прифатите Договорот, истиот можете да го потпишете со внес на СМС кодот во достапното поле на клиентскиот профил, кој ние Ви го испраќаме во порака на Вашиот мобилен телефон. Доколку имате пречки при потпис на Договорот, контактирајте не на 02/2720072.

Отплата на кредит

Во било која банка на една од следните сметки:
 • Комерцијална Банка АД Скопје: 30000004917548
 • Стопанска Банка АД Скопје: 200003429402691
 • Уни Банка АД Скопје: 240010115089413
 • Халк Банка АД Скопје: 270073426830191
 • Силк Роуд Банка АД Скопје: 280105102591359
 • НЛБ Банка АД Скопје: 210073426830184

Да, за продолжување на рокот за отплата на кредитот Ве молиме контактирајте не на 02/2720072. Рокот на отплата може да се продолжи на 7, 14 или 30 дена (трошокот за продолжување на рокот за отплата на кредитот можете да го погледнете во Тарифникот на Оне Финанце).

Технички прашања

На почетната страна на www.onefinance.mk одберете го посакуваниот износ и рок на отплата на кредитот и кликнете на копчето “Аплицирај”. Со пополнување на апликацијата за кредит, се креира и Вашиот клиентски профил.

Доколку сте наш постоечки клиент и имате регистиран клиентски профил на нашата веб страна, кликнете на копчето “Најави се“ во горниот десен агол на почетната страна. По кликањето, за најава потребно е само да внесете Ваш телефонски број или емаил адреса и лозинка.

Под полето за внес на лозинка при најава имате достапен линк “Заборавена лозинка”. Најпрво внесете телефонски број или емаил адреса за најава и потоа кликнете на линкот “Заборавена лозинка”. На Вашиот телефонски број и емаил адреса ќе добиета порака со линк за внес на нова лозинка. Откако ќе внесете нова лозинка, ќе можете да се најавите на Вашиот клиентски профил со новата лозинка.
>